Infoskjermen sin logo
Innblikk

Deler erfaringer med Infoskjermen på biblioteket

Calendar Sist oppdatert 23.09.2021 av

— Bruker du Word og Powerpoint, får du lett til Infoskjermen også! Det er så lite teknisk, og det er det som gjør det så genialt, slår Martin McGovern, IT-konsulent, fast. Han har stått i spissen for at bibliotekene i hans fylke i Irland nå bruker løsningen vår til administrasjon av infoskjermer for bibliotekenes besøkende. Les mer om hvorfor de valgte akkurat Infoskjermen, og finn gode tips til enkel og effektiv drift av digitale oppslagstavler nedenfor!

Bookshelves

Veien til digitale oppslagstavler

Det hele startet med en større, nasjonal IKT-satsing i Irland, der det ble utlyst midler til innkjøp av teknisk utstyr. Den sjansen til fornyelse grep bibliotekene, og Marin så straks at her var en glimrende mulighet for å få på plass digitale oppslagstavler. Han delte idéen sin, og oppdaget at dette var noe de bibliotek-ansatte så et potensiale i og ble begeistret for.

Det viktigste kravet til løsningen

Dermed startet jakten på en god løsning for publisering av innhold, og det var én ting Martin var spesielt opptatt av: Han ville finne en løsning som var så lite teknisk, at hvem som helst av de mange ansatte i bibliotekene kunne lage og publisere innhold selv. Tidligere forsøk på noe lignenede hadde nemlig strandet på at det ble for tungvint i drift.

Jeg var innom en mengde produkter for digitale oppslagstavler. Infoskjermen viste seg å være den enkleste og minst tekniske løsningen av alle. De ansatte elsker løsningen for dens enkelhet.

Martin McGovern
Martin McGovern
Library / Technical Consultant
Quote mark

Hvorfor akkurat Infoskjermen?

— Jeg var innom en mengde produkter for digitale oppslagstavler, sier Martin, og forteller at han kom over akkurat Infoskjermen nesten litt tilfeldig. Han oppdaget nemlig at det var løsningen fra Infoskjermen som ble brukt til de digitale oppslagstavlene han hadde sett på sin egen golfklubb. Etter en prat med teknisk ansvarlig der, skjønte Martin raskt at dette var det han var på jakt etter!

— Infoskjermen viste seg å være den enkleste og minst tekniske løsningen av alle, sier han.

Dette appellerer

— Det appellerte skikkelig til meg at dette virkelig var noe alle kan få til, fortsetter Martin. Nå satte han i gang; kurset de ansatte og sørget for at bruken av Infoskjermen ble implementert på bibliotekene. Det hele ble veldig godt mottatt, både av publikum, og ikke minst av de ansatte selv.

— De elsker løsningen for dens enkelhet, forteller Martin begeistret.

Slik kan Infoskjermen brukes på biblioteket

I dag bruker de Infoskjermen aktivt til å drifte digitale oppslagstavler med en god miks av ulike oppslag, og Martin har supre innspill til innhold og bruksområder:

  • La Infoskjermen vise automatiske oppdateringer fra bibliotekets kontoer i sosiale medier. På den måten får du gjenbrukt innhold du allerede har laget, du når ut til et bredere publikum med det, og samtidig får du minnet om muligheten til å følge biblioteket i disse kanalene.
  • Publiser innhold som "Månedens bok", "Nye titler" etc. Dette er tips som publikum setter pris på, og som stimulerer til lån av bøker.
  • Promoter egne arrangement via infoskjermene. Mange bibliotek har et flott program som flere bør vite om.
  • Fortell om tjenester ved biblioteket som mange ikke vet om at finnes. Det kan f. eks være digitale tjenester som lån av e-bøker, lydbøker, digitale aviser og publikums-PCer med internett-tilgang.
  • Vis værmelding og automatiske nyhetsoppdateringer. Det er populære oppslag, som holdes oppdatert helt av seg selv med Infoskjermen.

For det meste brukes skjermene inne i bibliotekets lokaler, men Martin forteller også om en kreativ og effektiv vri: Noen av bibliotekene har vinduer som vender ut mot gaten, og har plassert en skjerm der! Idéen er at dette bidrar til å gjøre flere oppmerksomme på hva biblioteket tilbyr og gjerne også senker terskelen for å ta turen innom. Der er ingen tvil om at de på den måten når et utvidet publikum. Smart, ikke sant?

Gode tips til deg som drifter en digital oppslagstavle

Sammen med bibliotek-personalet har Martin gjort seg noen erfaringer med hva som fungerer best på de digitale oppslagstavlene, og her deler han noen nyttige tips med oss:

  • Bruk få ord. Tar det for lang tid å lese et oppslag, så mister du publikumet ditt.
  • Bruk bilder. Visuelt innhold fanger oppmerksomheten til folk!
  • Bruk noe innhold som oppdaterer seg selv, for eksempel vær, nyheter og oppdateringer fra sosiale medier. Da har du alltid aktuelle skjermer.
  • Ikke kjør for mange oppslag på en gang. Husk at folk uansett ikke blir stående veldig lenge ved en slik skjerm. Prioritér det viktigste og mest aktuelle.

Ønsker du deg også en løsning for digitale oppslagstavler?

Da er vi glade for å kunne fortelle deg at du kan få prøve Infoskjermen helt gratis og uforpliktende i 30 dager. Opprett prøvekonto hos oss, og få tilgang til all funksjonalitet med en gang! La deg gjerne inspirere av erfaringene, idéene og tipsene ovenfor. Dette kan være løsningen som gjør at du også kommer i gang med enkel og effektiv informasjonsdeling!

Og du - ikke nøl med å ta kontakt hvis det er noe du lurer på! Vi er der for deg og hjelper deg gjerne i gang! 😊

Har du spørsmål
eller lurer du på noe?

Ta kontakt! Vi er her for å hjelpe deg!

Torleiv
Torleiv
Leif
Leif
Andreas
Andreas
Te'ena
Te'ena
Sara
Sara
Kristoffer
Kristoffer
Georg
Georg
Barbro
Barbro
Petter
Petter
Jon Håvard
Jon Håvard
Jon Kristian
Jon Kristian

Kanskje er du også interessert i ... ?