English Svenska Dansk Norsk
Blogg infoskjermen.no

Tofaktor og oppdatert databehandleravtale

Publisert 01.06.2023 av Favo
Tofaktor og oppdatert databehandleravtale

Nå kan du velge å aktivere tofaktorautentisering for innlogging hos Infoskjermen! Det er et valg som gir betydelig økt sikkerhet for kontoen din hos oss. Samtidig har vi oppdatert databehandleravtalen vår med en ny underdataleverandør, Sveve, som vi nå bruker for å sende SMS-er med engangskoder.

Tofaktorautentisering - hva og hvorfor?

Tofaktor-autentisering gir ekstra sikkerhet ved innlogging, og brukes i dag for stadig flere digitale tjenester. Uttrykket tofaktor-autentisering kommer av at du autentiserer deg, bekrefter hvem du er, ved hjelp av to faktorer når du logger inn.

Ved innlogging på en ny enhet hos Infoskjermen er de to faktorene passord og engangskode. Dette gir vesentlig bedre beskyttelse enn passord alene. Engangskoden er nemlig bare tilgjengelig med fysisk tilgang til mobilen din.

Fire smarte valg

Vi gir deg fire valg i forbindelse med aktivering av tofaktor-autentisering hos oss. Du avgjør selv hvilke du vil ta i bruk, men vi anbefaler at du legger til alle for best funksjonalitet og sikkerhet:

Oversikt over de fire valgene i forbindelse med tofaktor-autentisering hos Infoskjermen. Skjermbilde.

Vi anbefaler å legge til alle disse fire valgene for tofaktor-autentisering (skjermbilde fra Infoskjermen).

Nytt i databehandleravtalen

I forbindelse med innføringen av tofaktorautentisering måtte vi finne en tjeneste for å kunne sende SMS-er med engangskoder. Vi har valgt Sveve, en norsk tjeneste som lagrer og behandler alle data i EU/EØS.

Vi har føyd til et nytt avsnitt om Sveve i databehandleravtalen vår, i lista over underdatabehandlere. Se det aktuelle avsnittet her hvis du ønsker å vite mer om dette. Nederst i den oppdaterte avtalen kan du også laste ned signert versjon av den oppdaterte databehandleravtalen.

Øk sikkerheten for kontoen din i dag!

Å aktivere tofaktorautentisering for brukeren din hos Infoskjermen er enkelt. Følg denne guiden på hjelpesidene våre, så har du det på plass!

Vi benytter med det samme anledningen til å minne om viktigheten av sterke passord. Dersom du er usikker på hva som er et godt passord, finner du smarte tips i denne artikkelen fra Nettvett.no. Det er fort gjort å oppdatere passordet ditt hos oss, du finner det under menyvalget "meg" når du er innlogget.

Lurer du på noe?

Vi er opptatt av sikkerheten din. Ikke nøl med å ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller ønsker råd! Vi er her for deg!Arkiv over alle blogginnlegg
« 10 tips til innhold på infoskjermer   ||   Alltid oppdatert med Infoskjermen Go »