Infoskjermen på Tranbjergskolen:
Deler historier fra skoledagen
– Vi ser positivt kroppsspråk og begeistring! forteller pedagog Tenna Jensen fornøyd når hun skal beskrive hvordan barn og voksne forholder seg til skolens infoskjerm. På Tranbjergskolen i storbyen Aarhus i Danmark 🇩🇰 er Infoskjermen blitt et redskap i arbeidet for trivsel og fellesskap. 👇
Positiv stopp-effekt
De har plassert infoskjermen sin godt synlig, like ved inngangen.
– Man trenger ikke å oppsøke skjermen, for man møtes av den med det samme, sier Tenna
– Du kan rett og slett ikke unngå å se den, slår kollega og pedagog Charlotte Fachmann fast.
Plasseringen, kombinert med det at det ikke trengs noen organisering eller innlogging for å se innholdet på en infoskjerm gjør det hele svært tilgjengelig, mener de. Begge erfarer at oppslagene på skjermen får både barn og voksne til å stoppe opp og prate sammen. ✋
Det blir et fellesskap
– Barna vil for eksempel gjerne vise foreldrene sine bilder fra tur, sier Tenna, og forteller om barna som står der i gangen, og stolt viser frem til foreldrene det de har opplevd:
– Det er her og nå. Barna kan vise det, og de kan se det sammen. Det blir et fellesskap, i motsetning til hvis foreldrene ser det selv hjemme, sier hun.
Gleden over å vise og fortelle
Skolen legger vekt å bruke infoskjermen til å dele de gode historiene fra skolehverdagen. Med bilder og video gir de foreldrene et innblikk i hva som foregår. De erfarer også at dette stimulerer barna til å fortelle mer om det de har gjort.
– Flere har nemlig allerede glemt dagens hendelser når de kommer hjem, poengterer Tenna, og beskriver gleden hos barna når de blir hentet og vil vise mor eller far hva som er på skjermen:
– Det er så hyggelig når barna ser seg selv og vil vise foreldrene det. Da er det herlig å observere begeistringen både hos barn og foreldre. I stedet for å si "Ja, det var en god tur" kan de si: "Se her, hva vi har gjort". Det blir mer levende.
Inspirert av innholdet på skjermen
På Tranbjergskolen opplever de også at det er inspirerende for både elevene og medarbeiderne å se hva de andre på skolen har gjort, og at oppslagene på skjermen ofte blir utgangspunkt for små samtaler gjennom skoledagen:
– Jeg kan som pedagog for eksempel komme i snakk med et barn om bildene eller vitsene som kjører på skjermen, forteller Charlotte.
I tillegg til bilder og videoer fra turer, aktiviteter og hverdagsliv på skolen, bruker de å legge ut hyggelige barnesitater, vitser og gåter, skolens verdier og mål, praktiske opplysninger, værmelding, gratulasjoner, velkomstord til nye medarbeidere og mye mer.
Det begynte i skolen
Vi i Infoskjermen synes det er stas å høre at løsningen vår brukes og oppleves slik i skolehverdagen. Flere av oss har selv bakgrunn fra skolen, og det var faktisk på en skole selve idéen om Infoskjermen oppstod for over 12 år siden. Det var utgangspunktet vårt, og det er vi stolte over. 💫😊
Til alle slags bransjer
Infoskjermen er likevel laget som en enkel og effektiv løsning for en bred målgruppe av bransjer og virksomheter. Derfor digger vi å høre historier fra skoler, hotell, sykehus, butikker, håndverksbedrifter, bibliotek og mange flere om hvordan de har tatt løsningen vår i bruk. 🙌
Sitter du også på erfaringer med Infoskjermen som du vil dele med oss? I så fall hører vi mer enn gjerne fra deg! 😊
Ble du inspirert?
Å bruke skjermen til å skape trivsel og miljø er gull! 😍 Det inspirerer oss, og vi håper det inspirerer deg også.
Og hvis du ikke har prøvd løsningen vår enda, fikk du kanskje lyst å prøve? 👉 Her kan du opprette en gratis prøve-konto. Det er helt uforpliktende og gir deg tilgang til all funksjonalitet i 30 dager.
Vi er her for deg!
Du er for øvrig alltid velkommen til å ta kontakt med oss direkte hvis du har spørsmål eller ønsker råd! 😊 Vi er her for deg!