English Svenska Dansk Norsk
Blogg infoskjermen.no

Overgang til støtte kun for HTTPS

Publisert 19.10.2021 av Favo

VIKTIG! Vi starter omleggingen til å kun støtte https, ikke http. Vi vil gjøre alt vi kan for at overgangen skal gå så smertefritt som mulig, men det er viktig at du er forberedt. 👇

Overgang til støtte kun for HTTPS


Hvorfor legger vi om?

Https gjør Infoskjermen til en tryggere, sikrere og bedre løsning. Så langt har det vært fleksibelt å støtte både http og https, men nå er vi kommet til et punkt der vi ikke kan legge til rette for http i den videre utviklingen av løsningen vår.

Hva er HTTP og HTTPS?

Om du går til adressevinduet i nettleseren din, vil du se at alle nettadresser starter med http eller https, som i https://infoskjermen.no.

Hvilke konsekvenser får omleggingen for deg?

Vi har gjort grundige forberedelser i forkant av overgangen, og for de aller fleste vil dette gå helt av seg selv. Gevinsten på andre siden av omleggingen er at Infoskjermen blir en tryggere, sikrere og bedre løsning for alle i tiden fremover.

Det første og enkleste en vil merke er overgang til https ved administrasjonapp.infoskjermen.no. Alle moderne nettlesere har støtte for https, — dette vil være en overgang som har få eller ingen negative konsekvenser for noen.

Oppslagstypene URL / Nettside-oppslag og bilde på nett-oppslag må bruke https-adresser - se forklaring nedenfor.

Gammelt utstyr som ikke støtter https vil fortsatt fungere, men de kan ikke brukes til nye oppslagstyper og ny funksjonalitet som kommer. Vi vil prøve å støtte dette utstyret så lenge det er praktisk mulig, men man bør begynne å planlegge at utstyret må byttes ut.

Vi anbefaler at du tar kontakt med din IT-ansvarlig eller IT-avdeling for å få hjelp med å undersøke og klargjøre utstyret for https. Du må gå gjennom utstyr og se over hva du eventuelt må gjøre i forbindelse med omleggingen.

Sjekk nettside-oppslag og bilde på nett-oppslag

Det er særlig to typer oppslag som er utsatt ved overgangen:

Dersom du i slike oppslag har lagt inn adresser til nettsider og bilder med en http-adresse, vil ikke disse vises etter overgangen til https.

Vi anbefaler derfor at du allerede nå går inn på kontoen og sjekker eventuelle nettadresser i oppslagene dine. Hvis noen av adressene starter med http, endrer du det til https i stedet.

Hvis bildet eller nettsiden ikke har støtte for https (det finner du ut ved å teste adressen i vanlig nettleser), anbefaler vi at du tar kontakt med nettsiden du henter innhold fra, og spør om de har støtte for https. Det er svært uvanlig at tjenester ikke tilbyr https i dag, og alle bør kunne tilby dette på forespørsel.

I tillegg vet vi at det kan bli endringer på Facebook-oppslag. Facebook er i ferd med å innføre krav om https på alt utstyr som viser innhold fra deres tjenester. Inntil videre vil Facebook-oppslag fortsette å fungere på alle skjermer, men det er sannsynlig at skjermer som ikke har https vil miste disse oppslagene i løpet av vinteren. Dette kommer vi eventuelt tilbake til, men da mye sannsynlig med svært kort frist.

Dette gjør du med utstyret ditt

Samsung Smart Signage-skjermer som kjører Tizen (SSSP) — som vi benevner som SSSP4, SSSP5 og SSSP6, vil automatisk bli oppdatert med en ny player-app som kjører på https. Dette ordner vi automatisk ved at skjermene laster ny versjon av playeren du har installert tidligere — og vipps så er du over på https. Skjermene vil samtidig oppdateres til å bruke den nye sikrere tilkoblingen i stedet for skjermkode.

Eldre Samsung Smart Signage-skjermer uten Tizen — såkalte SSSP1, SSSP2 og SSSP3, som vi anbefalte fram til 2016, er i ferd med å gå ut på dato, og har problemer med https og videre oppgraderinger. Skjermene vil fremdeles kunne brukes som i dag, men vi anbefaler tiltak for å gi dem nytt liv:

Vi anbefaler at skjermer som kjører på Windows bytter til å bruke player-appen vi har laget. Denne bruker nyeste Windows-oppdateringer for å gi en så god visning som mulig. Hvis du har installert VisualBasic-skriptet vi har laget tidligere, må du bytte dette ut med player-appen.

Android, Chrome og Sony som kjører med vår player har støtte for https, og er allerede klargjort for https. For disse blir det en liten overgang — eller — de er allerede på https. Du kan lese mer om de ulike løsningene her: Android, Chrome og Sony

For Philips Signage Solution-skjermer av typen D-Line, Q-Line og P-Line, anbefaler vi å endre fra http til https i adresse-feltet under innstillinger for nettleser, som du finner i veiviseren. Erfaringen med disse skjermene er at noen av dem støtter https, andre ikke. Hvis skjermen viser feilmelding etter du har endret fra http til https, anbefaler vi Ugoos, som kobles til og henges bak på skjermen; se priser og mer info på utstyrssida vår.

Infoskjermen GO

Go-appene både for Android og iOS har støtte for https, og skal takle overgangen bra. Hvis du har delt en lenke til Go på en nettside eller intranett el.l. må du sjekke at denne er med https.

Spør oss!

Bytt til https nå, og ta kontakt for å få hjelp og anbefalinger til hva du bør gjøre! Dette får vi til sammen! 💫Arkiv over alle blogginnlegg
« Infoskjermen Player-app for Windows   ||   Trivelig fornyelse av hjelpesidene - her får du en omvisning! »