English Svenska Dansk Norsk
Blogg infoskjermen.no

Infoskjermen til digitale oppslagstavler på biblioteket

Publisert 23.09.2021 av Favo
Infoskjermen til digitale oppslagstavler på biblioteket

— Bruker du Word og Powerpoint, får du lett til Infoskjermen også! Det er så lite teknisk, og det er det som gjør det så genialt, slår Martin McGovern, IT-konsulent, fast. Han har stått i spissen for at bibliotekene i hans fylke i Irland nå bruker løsningen vår til administrasjon av infoskjermer for bibliotekenes besøkende. Les mer om hvorfor de valgte akkurat Infoskjermen, og finn gode tips til enkel og effektiv drift av digitale oppslagstavler nedenfor! 🎉

Veien til digitale oppslagstavler

Martin McGovern

Martin McGovern

Det hele startet med en større, nasjonal IKT-satsing i Irland, der det ble utlyst midler til innkjøp av teknisk utstyr. Den sjansen til fornyelse grep bibliotekene, og Marin så straks at her var en glimrende mulighet for å få på plass digitale oppslagstavler. Han delte idéen sin, og oppdaget at dette var noe de bibliotek-ansatte så et potensiale i og ble begeistret for.

Det viktigste kravet til løsningen

Dermed startet jakten på en god løsning for publisering av innhold, og det var én ting Martin var spesielt opptatt av: Han ville finne en løsning som var så lite teknisk, at hvem som helst av de mange ansatte i bibliotekene kunne lage og publisere innhold selv. Tidligere forsøk på noe lignenede hadde nemlig strandet på at det ble for tungvint i drift.

Hvorfor akkurat Infoskjermen?

— Jeg var innom en mengde produkter for digitale oppslagstavler, sier Martin, og forteller at han kom over akkurat Infoskjermen nesten litt tilfeldig. Han oppdaget nemlig at det var løsningen fra Infoskjermen som ble brukt til de digitale oppslagstavlene han hadde sett på sin egen golfklubb. Etter en prat med teknisk ansvarlig der, skjønte Martin raskt at dette var det han var på jakt etter!

— Infoskjermen viste seg å være den enkleste og minst tekniske løsningen av alle, sier han.

Dette appellerer

— Det appellerte skikkelig til meg at dette virkelig var noe alle kan få til, fortsetter Martin. Nå satte han i gang; kurset de ansatte og sørget for at bruken av Infoskjermen ble implementert på bibliotekene. Det hele ble veldig godt mottatt, både av publikum, og ikke minst av de ansatte selv.

— De elsker løsningen for dens enkelhet, forteller Martin begeistret.

Slik kan Infoskjermen brukes på biblioteket

I dag bruker de Infoskjermen aktivt til å drifte digitale oppslagstavler med en god miks av ulike oppslag, og Martin har supre innspill til innhold og bruksområder:

For det meste brukes skjermene inne i bibliotekets lokaler, men Martin forteller også om en kreativ og effektiv vri: Noen av bibliotekene har vinduer som vender ut mot gaten, og har plassert en skjerm der! Idéen er at dette bidrar til å gjøre flere oppmerksomme på hva biblioteket tilbyr og gjerne også senker terskelen for å ta turen innom. Der er ingen tvil om at de på den måten når et utvidet publikum. Smart, ikke sant?

Gode tips til deg som drifter en digital oppslagstavle

Sammen med bibliotek-personalet har Martin gjort seg noen erfaringer med hva som fungerer best på de digitale oppslagstavlene, og her deler han noen nyttige tips med oss:

Ønsker du deg også en løsning for digitale oppslagstavler?

Da er vi glade for å kunne fortelle deg at du kan få prøve Infoskjermen helt gratis og uforpliktende i 30 dager. Opprett prøvekonto hos oss, og få tilgang til all funksjonalitet med en gang! La deg gjerne inspirere av erfaringene, idéene og tipsene ovenfor. Dette kan være løsningen som gjør at du også kommer i gang med enkel og effektiv informasjonsdeling!

Og du - ikke nøl med å ta kontakt hvis det er noe du lurer på! Vi er der for deg og hjelper deg gjerne i gang! 😊Arkiv over alle blogginnlegg
« Enklere, sikrere og bedre tilkobling av nye skjermer   ||   Hurra for vår nye kollega! 🎉 »