English Svenska Dansk Norsk
Blogg infoskjermen.no

Bedre informasjonsflyt i skolehverdagen med Infoskjermen

Publisert 02.03.2020 av Favo
Bedre informasjonsflyt i skolehverdagen med Infoskjermen

På Kristen videregående skole Haugalandet (KVH) har de brukt Infoskjermen aktivt i mange år. Det var de så fornøyde med at da skolen flyttet inn i splitter nye lokaler på Norheim utenfor Haugesund i høst, ble det satt opp flere nye, sentralt plasserte skjermer.

KVH inngangsparti

Den som kommer til KVH blir møtt av en infoskjerm allerede i inngangspartiet. Den glir godt inn, for skjermen er stilig tilpasset KVHs oransje profilfarge. Skjermen viser vei til ulike deler av skolen, og gir relevant informasjon til både elever og besøkende. Den peker for eksempel til andre etasje for den som skal til klasserom eller personalavdeling. Der oppe møter en ny infoskjerm oss i det åpne vrimlearealet utenfor klasserommene. Her er det stor aktivitet og trafikk i friminuttene, og skjermen står der og minner uforstyrret elevene om både det ene og det andre.

KVH vrimelareal

- Det mest populære oppslaget er kantina sin ukemeny, forteller en fornøyd jentegjeng som sitter og koser seg med dagens rett; tomatsuppe med pasta og rundstykker.

KVH infoskjerm i kantina

I skolens stilige og moderne kantine finner vi den største skjermen. Den er sentralt plassert, og det er enkelt for elevene å registrere de vekslende oppslagene.

— Det mest populære oppslaget er kantina sin ukemeny, forteller en fornøyd jentegjeng som sitter og koser seg med dagens rett; tomatsuppe med pasta og rundstykker. En av jentene legger til at ukemenyen kan følges med hjemmefra også, via appen Infoskjermen GO, så vet man hvilke dager man skal ta med niste og ikke.

KVH jentegjeng med tomatsuppe

Jentegjengen er samstemte i at infoskjermene på skolen er nyttige og mener at de får med seg det meste av det som kommer opp på dem. Det bekrefter IKT- og administrasjonsleder ved KVH, Geirmund Monsen. Han erfarer at elevene er raske med å påpeke hvis det skulle komme til å stå noe feil på skjermene. -Det tar jeg som et sikkert tegn på at de får med seg oppslagene, smiler han.

Han forteller at Infoskjermen er lett å bruke, og trekker fram hvor fint det er at den enkelt kan tilpasses på alle mulige måter, i alt fra fargevalg til tidsstyring av innlegg.

KVH inngangsparti

- Erfaringen vår er at infoskjermene er med på å synliggjøre denne viktige tjenesten ved skolen på en positiv måte, sier Geirmund. - I det hele tatt bidrar tjenesten fra Infoskjermen til en bedre informasjonsflyt i vår skolehverdag, konkluderer han.

KVH undervisning

I tillegg til menyen i kantina brukes infoskjermene til mange slags oppslag. Påminnelser om fagdager eller arrangement er noen av de vanligste, men også helsesøster bruker skjermene aktivt. Elevene får beskjed via infoskjermen om når helsesøster er på skolen, og hun legger også ut påminnelser og oppfordringer til å ta kontakt. - Erfaringen vår er at infoskjermene er med på å synliggjøre denne viktige tjenesten ved skolen på en positiv måte, sier Geirmund. - I det hele tatt bidrar tjenesten fra Infoskjermen til en bedre informasjonsflyt i vår skolehverdag, konkluderer han.

KVH fasadeArkiv over alle blogginnlegg
« Vis sanntidstavle på infoskjermen   ||   Koronaviruset: - Vil hjelpe med det vi kan! »
2500 kunder i 25 land