Du har en kampanjekode! Registrer prøvekonto nå og spar kr 500!
English Svenska Norsk
Blogg infoskjermen.no

Pinne-pc med Windows fra Asus

Publisert 20.05.2016 av Favo
Teksten på denne sida er ikke lenger oppdatert.

Pinne-pc med Windows fra Asus

«Asus PC Stick QM1» er en utfordrer til «Intel Compute Stick», som vi har testet tidligere. Forskjellene er minimale, men Asus oppleves hakket hvassere.

Gammel tv blir moderne infoskjerm

Asus QM1 er lett å plassere bak en gammel tv eller skjerm - og vips så har du en moderne infoskjerm. Det eneste du trenger å koble til er HDMI-kabel, strøm og tastatur/mus (må kjøpes separat). Asus QM1 har innebygget wifi og leveres med Windows 10 Home.

Heller ikke denne er noen motbakke-løper

Om Intels pinne-pc skrev vi at den sliter i motbakker. Det gjelder også Asus QM1, selv om det oppleves som den puster og peser mindre enn Intel Compute Stick i de tyngste bakkene.

2 GB internminne er lite når du kjører tungt innhold på infoskjermene, som f.eks. video eller mange bilder og album. Men til vanlig infoskjerm-bruk fungerer den; nyheter, enkeltbilder, meldinger, kalender osv. surrer og går som det skal.

Billig

Prisen er rundt tusenlappen, omtrent samme pris som Intel Compute Stick. Neppe noen langsiktig løsning, men interessant hvis du vil ha noe billig for å komme i gang, eller hvis du vil forlenge levetida på en skjerm du allerede har.

Hvis du ikke har skjerm fra før vil vi anbefale at du leser om Samsungs skjermer med innebygget nettleser, der du i motsetning til Asus QM1 bl.a. kan legge inn at maskineriet slår seg automatisk av og på.Arkiv over alle blogginnlegg