Du har en kampanjekode! Registrer prøvekonto nå og spar kr 500!
English Svenska Norsk
Blogg infoskjermen.no

Billig og enkel hvis du allerede har skjerm

Publisert 15.06.2015 av Favo
Billig og enkel hvis du allerede har skjerm

Intel Compute Stick er en billig og enkel pc som kan hjelpe deg hvis du har infoskjerm, men mangler pc til den. Compute Stick sliter i motbakker, men vår erfaring er at den fungerer bra på infoskjermer som ikke har mye tungt innhold.

Sliter i motbakker

Intel reklamerer med at "It's Not Like a Computer. It Is a Computer". Den påstanden må stå på Intels regning. Ting tar tid når du skal sette opp og oppdatere, og vifta arbeider hardt når vi kjører video på den. Få av oss kunne tenke oss å jobbe mot en pc med så lav kapasitet.

Men til å vise en infoskjerm kan den fungere bra. Etter å ha kjørt Windows-varianten noen uker på en infoskjerm med tekst, bilder, nyheter og kalender er vår erfaring at den fungerer greit. Det er fascinerende at de har klemt inn full Windows 8.1 i denne lille dingsen.

Lett å plassere

Bare 10 cm lang, 4 cm bred og 12 mm tykk er den lett å plassere. Den ser ut som en stor minne-pinne, men i enden er det en hdmi-utgang. Med hdmi-kabelen som følger med, som gjør at du ikke trenger sette den direkte i skjermens hdmi-kontakt, er det lett å plassere den bak en infoskjerm.

Compute Stick har innebygget wifi, og du kan koble til tastatur og mus (må kjøpes separat) og andre enheter via USB eller blåtann. Maskinen får strøm fra et adapter som kobles til via mikro-usb.

Billig

Compute Stick med Windows koster i dag fra ca kr 1100 eks mva. Hvis du velger Compute Stick med Linux, som har mindre lagringsplass og minne, koster den fra ca kr 800 eks mva.

Compute Stick er neppe noen langsiktig løsning, men den er interessant hvis du vil ha noe billig for å komme i gang, eller hvis du vil forlenge levetida på en skjerm du allerede har.

Hvis du ikke har skjerm fra før vil vi anbefale at du leser om Samsungs skjermer med innebygget nettleser, der du i motsetning til Compute Stick bl.a. kan legge inn at maskineriet slår seg automatisk av og på.Arkiv over alle blogginnlegg