Du har en kampanjekode! Registrer prøvekonto nå og spar kr 500!
English Svenska Norsk
Blogg infoskjermen.no

Bruker du automatisk oppstart på infoskjermen din?

Publisert 12.05.2015 av Favo
Bruker du automatisk oppstart på infoskjermen din?

Infoskjermløsningen vår er ikke bare lett å oppdatere, visningen av den er også lett å få i gang. Her forklarer vi hvordan du enkelt kan få en Windows-skjerm til å starte infoskjermvisningen automatisk i fullskjerm.

En nettside vist i fullskjerm

En infoskjermsvisning er egentlig en nettside (som hele tiden oppdateres), vist i fullskjerm på en skjerm på veggen. Du åpner en nettleser og limer inn skjermadressen til skjermen du vil vise. Deretter endrer du til fullskjerm ved å trykke på F11.

Automatisk oppstart

Vi har et VisualBasic-skript som fungerer på de fleste Windows-maskiner. For å bruke dette må du på selve infoskjermen installere Google Chrome og denne må settes som standardnettleser. Behold Internet Explorer på maskinen (brukes av skriptet), men deaktiver advarsel fra Internet Explorer om at denne ikke er standardnettleser.

Skriptet er tilpasset den enkelte skjerm, og lastes ned ved å gå til skjermadressen og så føye til .vbs bak denne. Når skriptet er lastet ned flytter du det til oppstartsmappa i startmenyen.

Med skriptet i start-mappa vil infoskjermen starte automatisk i fullskjerm når du slår på maskinen senere! For å avslutte visninga må du trykke ALT + F4.

Spørsmål eller kommentarer? Send gjerne til support@infoskjermen.no!Arkiv over alle blogginnlegg