English Svenska Dansk Norsk
Blogg infoskjermen.no

Morgenquiz på infoskjermen

Publisert 18.03.2015 av Favo
Morgenquiz på infoskjermen

Jan Fredrik Dahl fra Nesbru videregående skole bruker skolens infoskjerm kreativt. Han legger inn quizoppgaver som vises før skolestart, og elevene svarer via sms. Quiz og premier gir en god start på dagen.

Bilde med spørsmål og ulike svar-muligheter

Elevene på skolen blir møtt om morgenen av en oppgave på infoskjermen. Jan Fredrik Dahl forteller at han som regel har et bilde med et passende spørsmål til, og så flere valgmuligheter til svar. Spørsmålet kan være: Hvem er dette? Hvilken hunderase er dette? Hvilken biltype er dette?

Tidsstyrte oppslag

Oppgavene ligger i et tidsstyrt oppslag som blir vist frem til to minutt før skolestart, og etter dette tidspunkt er det for sent å sende inn svar. På denne måten oppmuntres elevene også til å komme tidlig på skolen om morgenen. Senere kommer et nytt (veldig likt) tidsstyrt oppslag som viser svaret på oppgaven.

Varierte tema

- Det er viktig å variere tema for oppgaven, forteller Dahl, - jentene er gjerne mest ivrige til å svare, men så snart det er snakk om biler, blir guttene mer engasjert. Det er også viktig at oppgaven ikke er for vanskelig.

Premier kan være f.eks. mat i kantinen

Premiene trenger ikke være spesielt store. Dahl forteller at han som regel bruker mat og drikke i kantinen som premie, og han lar oss også vite at han prøver å justere det litt så det ikke blir de samme som vinner hele tiden.

Skaper liv i hverdagen

Vi liker at dette oppmuntrer til nysgjerrighet og engasjement blant elevene. Det er med å spre allmennkunnskap, og en konkurranse kan absolutt være med å skape liv i hverdagen. Infoskjermen.no gjør også dette veldig enkelt ved hjelp av tidsstyrte oppslag som kan legges inn lang tid i forveien.Arkiv over alle blogginnlegg
« Infoskjermer som oppdateres automatisk   ||   Tell ned til 17. mai! Hipp hipp hurra! »