Du har en kampanjekode! Registrer prøvekonto nå og spar kr 500!
English Svenska Norsk
Blogg infoskjermen.no

Begrens skjermvisning med IP-restriksjoner

Publisert 07.08.2013 av Favo

Ved hjelp av "IP-restriksjoner" kan du bestemme at skjermen må ha en eller flere bestemte IP-adresser for å kunne åpnes. Funksjonen gir deg bedre kontroll med hvor innhold på skjermer kan bli vist.

Feilmelding på skjerm som ikke har godkjent IP-adresse.

Hva er IP?

På siden http://blog.sgaah.com/?p=6 finner du en god og relativt enkel forklaring på hva IP-adresse er for noe, og en del ord og uttrykk knyttet til dette.

Den offentlige ip-adressen til alle infoskjermer registreres i vårt system, og ved hjelp av dette kan vi begrense hva som skal vises hvor.

Skjermen bør ha samme IP-adresse(r) hele tiden

De fleste infoskjermer står i miljøer der de har samme offentlige IP-adresse hele tiden. F.eks på en skole vil som regel alle datamaskiner i skolenettverket ha samme offentlig IP-adresse.

Hvis infoskjermen din har flere offentlige ip-adresser bør du ikke bruke ip-restriksjoner - du risikerer at skjermen får en offentlig ip-adresse som du ikke har godkjent.

Det er mulig å legge inn flere tillatte IP-adresser på en skjerm, noe som kan være nyttig f.eks. hvis samme skjerm vises på flere steder, eller hvis skjermen varierer mellom flere offentlige ip-adresser.

Hvordan legge inn IP-restriksjon på infoskjermen?

I utgangspunktet ligger det ikke IP-restriksjoner på noen infoskjermer, og hvis du ikke registrerer noe vil skjermen fortsatt kunne vises på alle datamaskiner/ip-adresser. Om du legger inn restriksjoner vil fremdeles skjermen kunne forhåndsvises, selv om brukerne sitter på en anne IP-adresse enn den/de som er tillatt.

Online, men viser ikke innhold hvis sperret

Hvis en infoskjerm åpnes på en IP-adresse som ikke er godkjent vil den vises som "online" i systemet, men den vil ikke vise noe innhold. Hvis du ønsker å godkjenne at skjermen skal vises legger du til den aktuelle IP-adressen (som beskrevet over), og så vil skjermen vise innhold. Alt styres fra nettleseren der du er.

Varsel på dashbord

Hvis skjermen er online på feil IP vil det vises et varsel på dashbordet. Detaljer, og mulighet for å legge til IP-adressen, får en ved å gå inn på menyvalget som er beskrevet over.

Flere sikkerhetstips

Spørsmål eller kommentarer? Send e-post til support@infoskjermen.no!Arkiv over alle blogginnlegg