Du har en kampanjekode! Registrer prøvekonto nå og spar kr 500!
English Svenska Norsk
Blogg infoskjermen.no

Slutt på gule lapper og sekkepost

Publisert 17.04.2013 av Favo

I Langhaugane barnehage i Jølster kommune har de byttet ut gule lapper og det de kalte "sekkepost" med infoskjermer. Hyggelige Twitter-meldinger fra IKT-koordinator Jorunn Skrede Klakegg (@Jorunn70) fanget oppmerksomheten vår.

Skjermklipp fra Twitter

Byttet ut plakater, gule lapper og "sekkepost"
Før de fikk infoskjerm på Langhaugane Barnehage formidlet de informasjon til foreldrene ved noe de kalte "sekkepost", - lapper og brev ble lagt i papirformat i sekkene til barnehagebarna. I tillegg hang de opp plakater og huskelapper til foreldrene i garderoben.

Nå, etter at de har fått infoskjerm, blir "sekkepost" nesten ikke brukt lenger, og påminning om planleggingsdager og lignende skjer via infoskjermen. De gule lappene er blitt digitalisert. Noen skjermer blir også tidsinnstilt, slik at de for eksempel hver fredag fra 14.30 til 17.00 viser en påminningsmelding til foreldrene om at de må huske å ta med hjem yttertøy for å vaske det.

Utelukkende positive tilbakemeldinger
- Tilbakemeldinger fra foreldre har vært utelukkende positive. De ansatte i barnehagen er også glade for enkelt og raskt å kunne spre informasjon, bilder og glede til både barn, foreldre og ansatte, forteller Klakegg.

Infoskjerm på personalrom
Informasjon til personalet blir formidlet på skjermen som er satt opp på personalrommet. Her har styreren for barnehagen for ekspempel brukt skjermen til å takke personalet for at de er fleksible og stiller opp på kort varsel, de blir minnet på vårfesten for de ansatte, får med seg værmelding osv.

Hvorfor infoskjermen.no?
- Vi valgte infoskjermen.no fordi den dekket de behovene vi hadde med mange ulike skjermen og mange ulike brukere, forteller Jorunn Skrede Klakegg. Den er veldig enkel å ta i bruk, det er enkelt å sette skjermene opp mot infoskjermen.no og ikke minst er det veldig brukervennlig, fortsetter hun.

Klakegg forteller at hun har fått god respons på twitter-meldingen sin både fra eksterne og interne instanser. Blant annet har Senter for IKT i utdanningen (@iktsenteret) tatt kontakt med barnehagen for å høre om prosjektet.

- Skolene i kommunen har nå oppdaget dette, og ser nytten i å kunne erstatte korktavlen på lærerrommet med infoskjermer, og i tillegg har en del ikt-bedrifter tatt kontakt for å høre mer om bruken vår av infoskjermer. Videre forteller Klakegg at de står i startfasen av å bygge på den andre kommunale barnehagen deres, og hun ser ikke bort fra at det blir tatt i bruk inforskjermer også her!Arkiv over alle blogginnlegg