Du har en kampanjekode! Registrer prøvekonto nå og spar kr 500!
English Svenska Dansk Norsk
Blogg infoskjermen.no

Beste bildeoppslag

Publisert 06.02.2013 av Favo
Teksten på denne sida er ikke lenger oppdatert.
Du finner oppdatert informasjon her.

Vi får ofte spørsmål om innstillinger og valg for å få beste bildeoppslag. Her har vi samlet noen av svarene.

Oppløsning på infoskjermer

Oppløsning

Bildet i artikkelen her viser hvor store de ulike delene av skjermen er. Hvis du har skjerm med HD-oppløsning og ønsker et bildeoppslag som skal fylle hele skjermen er optimal oppløsning 1920 x 1080 pixler (altså 16/9-format). Bildet som viser oppløsning på infoskjermene er også vedlagt artikkelen i litt større format.

jpg, jpeg, png, gif, pdf og tiff

Dette er filformatene som kan brukes når du skal laste opp bildeoppslag. Ved opplastning til systemet blir alle bilder gjort om til jpg-filer og de blir lagret i de størrelsene som er aktuelle for visning på skjermene. Originalbildet du laster opp blir altså ikke lagret.

Bildet må være stort nok

Hvis bildet du laster opp på infoskjermen er for lite vil det bli "grumsete" når det blåses opp og vises på infoskjermen. Eksempelvis vil et "passfoto" av en ansatt fra bedriftens nettside være tilpasset visning på nettside og bli dårlig hvis det blåses opp på en infoskjerm.

Visningsvalg

Når du laster opp bildeoppslag får du spørsmål om visningsvalg. Her er det to hovedvalg:

Hvis du så velger å fylle skjermen/oppslaget vil bildet bli beskjært slik at forholdet mellom høyde og bredde tilsvarer formatet på skjermen / oppslaget. Noe av bildet vil altså bli kuttet, og hele skjermen vil være dekket av et utsnitt av bildet. 

Hvis du velger å vise hele bildet vil hele bildet vises på skjermen. Bildet vil ikke bli beskjært. Hvis forholdet mellom høyde og bredde ikke tilsvarer skjermen eller oppslaget vil det bli lagt sorte felt på sidene av bildet.

 Arkiv over alle blogginnlegg