Du har en kampanjekode! Registrer prøvekonto nå og spar kr 500!
English Svenska Norsk
Blogg infoskjermen.no

Script for autostart av nettleser

Publisert 20.11.2012 av Favo
Teksten på denne sida er ikke lenger oppdatert.
Du finner oppdatert informasjon her.

Vi arbeider med et script for autostart av nettleser i fullskjerm. På sikt vil vi trolig gjøre dette i tilgjengelig i applikasjonen, men spesielt interesserte kan få tilgang til å teste nå. Artikkelen er ment for spesielt interesserte og it-ansvarlige.

"Starter infoskjermen. Søker etter nettverk..."-melding vises i starten når infoskjerm med scriptet startes.

Hva gjør scriptet? Hvorfor?

Scriptet er skrevet i Visual Basic og gjør følgende:

Scriptet er nyttig særlig for infoskjermer som slås av automatisk om natta. Det vil også gjøre at skjermer automatisk kommer opp igjen etter strømbrudd.
 
Scriptet løser et problem enkelte har opplevd der Google Chrome åpner før maskinen har fått kontakt med nettverket. Med scriptet vil ikke Google Chrome åpnes før maskinen har fått ping-kontakt med vår server.

Hvordan "installere" scriptet?

Scriptet er en vbs-fil som lagres i Oppstarts-mappa på Windows-maskiner. Scriptet er hittil bare testet på Windows XP og Windows 7. Google Chrome må være installert på pc-en scriptet skal brukes på.

Vbs-fila skal gis samme navn som "koden" til infoskjermen, og så vil scriptet bruke navnet på filnavnet når den skal åpne infoskjerm-url i fullskjerm.. Hvis URL til din infoskjerm er http://app.infoskjermen.no/ABC123 skal altså fila gis navnet "ABC123.vbs".

Kjente feil og problemer

Lyst å prøve?

Send en e-post til support@infoskjermen.no hvis du ønsker å teste scriptet :-)

 

 


Arkiv over alle blogginnlegg