Du har en kampanjekode! Registrer prøvekonto nå og spar kr 500!
English Svenska Norsk
Blogg infoskjermen.no

Hent bilder automatisk fra Dropbox

Publisert 21.08.2012 av Favo

Dropbox er en nettjeneste som synkroniserer filer med andre maskiner og lagring på nettet. Meget nyttig og god, og i tillegg kan du bruke den for å oppdatere bilder på infoskjermene.

Dropbox

Hva er Dropbox?

Her kan du lese om hva Dropbox er, og hvordan du kan bruke - https://help.dropbox.com/nb-no/files-folders/share/view-only-access#link

2GB lagringsplass er gratis, og du kan utvide lagringsplassen gratis ved å invitere venner. Her kan du registrere deg og laste ned.

Bilder automatisk til infoskjermer

Hvis du har bilder som skal oppdateres regelmessig på dine infoskjermer, - f.eks. statistikk, timeplan eller vaktliste - kan du lagre dette bildet i Dropbox, og så vil infoskjermene hente det nyeste bildet. Følg oppskriften nedenfor for å gjøre dette:

Last bildet opp i Dropbox, og finn bildeadressen

Dra bildet (jpg- eller png-fil) i Dropbox-mappa "Public". Kall den noe som ikke er tidsavhengig, f.eks. "timeplan", du må bruke samme filnavn når du skal oppdatere den senere.

Høyreklikk på fila og velg "Dropbox" og "Copy Public Link".

Lage oppslag på infoskjermene

Logg inn på infoskjermen.no, og velg "Velg oppslagstype" > "Media" > "Bilde på nett", og lim så inn adressen som du kopierte fra da du høyreklikket på fila og valgte "Copy Public Link". Publiser oppslaget, og bildet vises på infoskjermene.

Oppdatere bildet

Når du nå vil oppdatere bildet senere er det nok å lime det inn og erstatte bildet i Public-mappa i Dropbox. Det er viktig at det nye bildet har samme navn og størrelsesforhold, slik at det erstatter det gamle bildet. Endrer du størrelsen på bildet, må du lagre oppsalget på nytt for at det ikke skal bli dratt. Infoskjermen(e) vil oppdateres automatisk og hente det nye bildet når det er lagt i Dropbox.

 

Spørsmål eller kommentarer? Send e-post til support@infoskjermen.no!Arkiv over alle blogginnlegg