Du har en kampanjekode! Registrer prøvekonto nå og spar kr 500!
English Svenska Norsk
Blogg infoskjermen.no

Problem med kalender fra Google?

Publisert 09.12.2011 av Favo
Teksten på denne sida er ikke lenger oppdatert.

Google har gjort en endring for Google Apps-kontoer som gjør at kalenderoppslag ikke virker. Her er forklaring på hva du må gjøre for at det skal virke igjen.

Innstillinger for kalendere på Googles administrasjonssider

Hvem gjelder dette?

Problemet gjelder kunder som har Google Apps-kontoer, altså de som bruker sitt eget domenenavn i Gmail, og som viser kalendere fra en slik konto som kalenderoppslag.

Hva er problemet?

Google har endret sikkerhetsinnstillingene for Google Apps, slik at en må endre innstillingene for å kunne vise kalendere offentlig.

Hvordan løse problemet?

Trinn for trinn:

  1. Gå inn på administrasjonssidene for Google Apps, samme sted som du går inn for å endre eller legge til e-postkontoer. Lenke til disse sidene er https://www.google.com/a/cpanel/DOMENENAVN.no/Dashboard (bytt ut DOMENENAVN med ditt eget domene).
  2. Velg "Innstillinger" i menyen på toppen.
  3. Velg "Kalender" i menyen til venstre.
  4. Under "Alternativer for deling"  og under "Utenfor Virksomhetsnavn – Angi brukerstatus" velger du det midterste alternativet. Altså: Kryss av for "Del all informasjon, men utenforstående kan ikke endre kalendere"
Sjekk om kalenderen nå virker i infoskjermen.no. Gå inn på kalenderoppslaget, lagre og prøv å forhåndsvise. Hvis den ikke virker gå tilbake til kalenderinnstillingene i Google og gjør følgende:
  1. Gå til kalenderne dine med å trykke på lenka "Kalender" øverst på sida
  2. Trykk på nedoverpil på kalenderen du vil vise på infoskjermen, og velg "Kalenderinnstillinger"
  3. Nederst i sida som nå kommer opp står det "Privat adresse", og til høyre for denne er det en grønn knapp det står ICAL på. Høyreklikk på denne og velg "Kopier koblingsadressen", "Kopier snarvei" (eller lignende - avhenger av hvilken nettleser du bruker)
  4. Gå til kalenderoppslag / lag nytt kalenderoppslag, og lim inn lenka du kopierte fra kalenderen (i punktet over).

Lykke til! :-)

Spørsmål eller kommentarer? Send e-post til support@infoskjermen.no!Arkiv over alle blogginnlegg