English Svenska Dansk Norsk
Blogg infoskjermen.no

Bedre enn PowerPoint

Publisert 06.12.2011 av Favo

Alt til sitt bruk. PowerPoint er nyttig til presentasjoner, men ikke det beste til infoskjermer. Hvis du bruker PowerPoint til infoskjerm er det enkelt og rimelig å prøve infoskjermen.no i stedet.

PowerPoint

Mange grunner til å velge infoskjermen.no

En infoskjerm er noe annet enn en presentasjon: Teksten må være enkel, tydelig og kort for å være  lesbar. Alle mulige overganger  vil ikke være passende. Det må være høy kontrast, få farger og stilrent. Infoskjermen.no er laget slik at dette er enkelt å få til. Selv om det er mange brukere er brukergrensesnittet lagt til rette for at ulike brukere lager oppslag som ser like ut og som ser bra ut på infoskjermene. Og: Det vil ta kortere tid å lage et oppslag på infoskjermen.no, og særlig hvis det skal til flere skjermer, enn å vedlikeholde en PowerPoint-presentasjon.

Nyheter fra nettet: Vis nyheter fra f.eks. NRK.no, VG.no eller TV2.no på dine skjermer. De fleste nettsider har mulighet for å hente ut nyheter i såkalt RSS. Klipp ut adressen og lim inn i et oppslag, så har du en skjerm som alltid viser siste nytt - helt automatisk. Du kan gjerne legge inn flere RSS-feeder som oppslag. Du kan legge inn både som oppslag og som bunnlinje på skjermen.

Kalender og møteromsoversikt: Vis kalendere og møteromshendelser på infoskjermene. Du legger inn URL til kalenderens nettadresse (må være publisert til nettet), så vil infoskjermene oppdateres automatisk.

Værmelding fra YR: Vis værmelding for dine steder på dine skjermer. Velg mellom enkel værmelding, detaljert eller såkalt meteogram (time for time). Du kan gjerne legge inn flere værmeldinger på samme skjerm.

Film fra YouTube (beta): Vis YouTube-filmer på infoskjerm. Du trenger ikke laste opp filmene; du trenger bare å legge inn lenke til filmen på YouTube.

Distribuer oppslag til de skjermene du vil: Hvert oppslag lages bare en gang, og så velger du hvilke skjermer dette skal vises på. Du trenger ikke ha en presentasjon for hver skjerm, alle skjermene administreres fra samme innlogging.

Mange kan administrere: Du kan invitere andre til å være med å administrere skjermene. Administrasjon av skjermene er enkelt og intuitivt, og det ulike brukere legger inn vil se likt ut på skjermene.

Tidsstyring: Velg når oppslaget skal vises. Legg inn en eller flere perioder (fradato og tildato) og hvilke ukedager og når på dagen oppslaget skal vises i periodene. F.eks. kan en "reklamere" for helsesøster fast på mandager og frem til lunsj tirsdager.

Oversikt over aktive skjermer: I administrasjonsgrensesnittet får du enkelt og raskt oversikt over hvilke skjermer som har kontakt med serveren og som oppdateres.

Integrere PowerPoint i infoskjermen.no?

Nei, som nevnt innledningsvis mener vi at det er flere gode grunner for at PowerPoint ikke egner seg til alle formål. Med infoskjermen.no har vi sluttbrukeren - den som skal se på infoskjermen - i fokus. Vi tror at innholdet ikke bare må kommuniseres men at det må kommuniseres riktig.  Da er det viktig at innholdet først og fremst er lesbart, kortfattet, stilrent og oversiktlig. Infoskjermen.no legger til rette for dette og gjør at "alle" kan utforme det i vårt enkle brukergrensesnitt. 

PowerPoint er ikke et åpent format som vi kan "tolke" og vise i en nettleser. Det er et properitært format eid av Microsoft, og må lisensieres fra dem og kjøres via en player på maskinene. Du kan vise lysbilder fra PowerPoint ved å lagre disse som PDF og så laste dem inn som bildeoppslag. For å forenkle denne prosessen noe arbeider vi med å lage mulighet for å laste opp flersides PDF-filer som kan vises på infoskjermene. Vi planlegger å lansere dette i løpet av januar 2012.

 

Spørsmål eller kommentarer? Send e-post til support@infoskjermen.no!Arkiv over alle blogginnlegg
« Gratis trekningsprogram   ||   Prøv oss på våre verdier »