Du har en kampanjekode! Registrer prøvekonto nå og spar kr 500!
English Svenska Norsk
Blogg infoskjermen.no

Vis Fronter-kalender

Publisert 17.10.2011 av Favo

Skoler som bruker Fronter som læringsplattform (LMS) kan vise den innebyggede Fronter-kalenderen på sine infoskjermer.

Fronter-kalender

Kalenderoppslag

Det enkleste - og det siste  du trenger å gjøre - er å legge til kalenderoppslag på infoskjermen.no. Det gjøres ved å klikke "+ kalender", og så lime inn lenke / url til kalenderen vi skal vise på infoskjermene. Dette er likt for alle typer kalendere; enten det er Google-kalender, Outlook-kalender eller Fronter-kalender.

Nedenfor skal vi se på hvordan vi henter ut adresse / url til kalendere som ligger i Fronter. 

Lag egen bruker

For å hente ut kalender må vi oppgi brukernavn og passord i adressen / url-en som brukes som kobling mellom infoskjermen.no og fronter.com. Vi vi ikke anbefale å bruke en vanlig bruker, men heller å opprette en "infoskjerm-bruker" med begrensede lese-rettigheter som en legger inn kalenderaktiviteter på; enten ved å invitere brukeren til hendelser og/eller ved å melde brukeren inn i de romma en vil vise kalenderhendelser fra.

To typer kalendere

Vi kan hente ut enten en brukers personlige kalender og/eller vi kan hente ut kalenderhendelser som ligger i rom brukeren er medlem av. Så langt vi kjenner til går det ikke an å hente ut kalendere for ressurser (reservasjonskalendere) ennå.

Adresse / URL

Adressen / url-en som skal limes inn i kalenderoppslaget for å vise personlig kalender til en bruker er:
https://fronter.com/installasjon/sync/1.0/get_calendar.phtml?format=ics&from=2011-10-01&to=2015-04-01&filter=private&username=brukernavn&password=passord

Adressen / url-en som skal limes inn i kalenderoppsalg for å vise hendelser fra rom som en bruker er medlem i er:
https://fronter.com/installasjon/sync/1.0/get_calendar.phtml?format=ics&from=2011-10-01&to=2015-04-01&filter=room&username=brukernavn&password=passord

Adressen / url-en som skal limes inn i kalenderoppsalg for å vise både personlige kalender og hendelser fra rom som en bruker er medlem i er:
https://fronter.com/installasjon/sync/1.0/get_calendar.phtml?format=ics&from=2011-10-01&to=2015-04-01&filter=x&username=brukernavn&password=passord

"Brukernavn" og "passord" i adressen må byttes ut med en reell bruker. Det samme må "installasjon", som må byttes ut med navnet på Fronter-bygningen som skolen tilhører.

Du kan også vise nyheter fra Fronter

Vi har tidligere skrevet om at det går an å vise nyheter fra Fronter. Det kan du lese om her: http://infoskjermen.no/2010/03/11/vis-nyheter-fra-fronter.

Spørsmål eller kommentarer? Send e-post til support@infoskjermen.no :-)Arkiv over alle blogginnlegg