Du har en kampanjekode! Registrer prøvekonto nå og spar kr 500!
English Svenska Norsk
Blogg infoskjermen.no

Oppsett av utstyrspakke fra Samsung

Publisert 11.07.2011 av Favo
Teksten på denne sida er ikke lenger oppdatert.

Vi har testet utstyrspakken fra Norsk Data Senter, og har noen gode tips til oppsett og bruk.

Samsung SyncMaster 460MX-3

Denne artikkelen er skrevet i tilknytning til HW-pakken på 46” fra Samsung levert av NDS. Les mer om tilbudet og våre spesialpriser under "Hardware" i toppmenyen eller her

Installasjonen av maskinvaren vil ta ca 30 min om du følger anvisningen under og utstyret er montert på ønsket plassering først.

I pakken
Pakken leveres med alt du trenger for å komme igang med infoskjermen.no:

- 46" proff-skjerm fra Samsung
- slide-in-pc med Windows Embeded
- trådløs-usb-modul for tilkobling til trådløst nett
- veggfeste

Oppsett og montering
Her følger noen få, men viktige detaljer for oppsett og montering av pakken før du går i gang med installasjonen. 

Legg merke til de ulike stømbryterene på skjerm og pc før du går i gang. En ved siden av strøminngangen på både skjerm og pc må være slått på.
NB: Selve av/på-knappen på pc-en er et lite "kulepennhull" på siden av pc-en. Se nøye etter og du vil oppdage det. Den brukes for å slå pc-en av/på. Hold lenge inn for å tvinge omstart.

Maskinen skal kobles til skjermens HDMI port 2 for å selv kunne restarte ved evt. strømbrudd el. 

Windows Embedded og EWF
Først av alt merk deg at maskinen kjører Windows Embedded med et "EWF filter". Dette er nøkkelen til stabil drift på dine skjermer. Windows Embedded er en strippet versjon av Windows. 

VIKTIG: "EWF filteret" finner du igjen som et blått ikon på skrivebordet. Dette filter gjør at ALLE endringer som gjørs på maskinen i utgangspunktet ikke blir lagret! For å lagre endringene benytt "EWF" ikonet på skrivebordet. For å lagre endringer velg EWF-ikonet og velger "Yes".
NB: Merk at dette gjelder t.o.m. de minste endringer som f.eks. valg av nettverket, ny skjermadresse i nettleseren el.l.

Fjern unødvendig programvare
Merk at maskinen leveres med noen få demo-programvare fra Samsung med navnet MagicInfo og MagicPro som med fordel kan avinstalleres. 

NB: Ber programmet deg om omstart etter avinstallasjonen svarer du NEI. Husk omstarten via EWF-ikonet for at endringen skal bli lagret. 
Dukker fortsatt MagicInfo opp etter omstart velg "Finsh" og deretter "Cancel". Lagre endringene med EWF-ikonet.

Still klokken
Det er viktig at maskinen har klokken dato riktig innstilt (infoskjerm-klokka hentes fra den lokale maskinen).

Installer trådløst nettverk
Kun for maskiner som skal kobles til trådløse nettverk via D-link usb-adapteren levert av NDS. Installere programvaren som følgte med på en CD. Innholdet på CD-en flyttes over på en minnepenn siden maskinen ikke har CD-rom. 

Kjøre fila "autorun" og velg "Innstall Driver". Ber maskinen om en fil-plassering velg "Cancel" og installasjonen fullføres. 
Koble til ditt valgte nett før du går videre. 

Installer Chrome
Installer Google Chrome som du finner her og legg inn din skjerm-adresse som du finner på app.infoskjermen.no.

Tips: Legg denne adressen inn som startside.

Kiosk-mode
Ønsker du at nettleseren skal starte opp i fullskjerm (kiosk-mode) finner du en god beskrivelse av det her.

Tips 1: Ønsker du tilgang til nettleseren Google Chrome på vanlig måte finner du fortsatt programmet under start-menyen.
Tips 2: Avslutte kiosk-mode ved å bruke en av Windows-knappene på tastaturet for å få opp oppgavelinjen. Høyre musknapp på programmet du vil avslutt og velger "Close". 

I fullskjerm ved oppstart
Skal dette være en fullverdig infoskjerm er det en fordel at maskinen startes opp med nettleseren i fullskjerm automatisk.
Kopierer snarvei til Chrome/infoskjermen (i kiosk-mode) til mappen "Startup" (START - PROGRAMS – STARTUP)

Fjernstyre maskinen
Ønsker du å kunne fjernstyre maskinen uten å måtte koble til tastatur og mus lokalt anbefaler vi TeamViewer Les mer om dette her.

NB: Alle endringer må lagres ved å starte maskinen på nytt via EWF-ikonet.

Maskinen er nå klar til bruk.

Oppsett av skjerm
Spar både utstyr, strøm og miljø og still inn skjermen til å vise kun ved behov. 
Eks: Kun hverdager og i aktuelle åpningstider. 

For disse innstillingene går du inn i menyen på selve skjermen via fjernkontrollen og velg MENU - SETUP og TIME og gjør valg etter behov.
NB: Den rimeligste HW-pakken fra Samsung leveres med garanti på drift inntil 16 timer 7 dager i uken. Dette betyr at skjermen skal ha en ”hviletid” på 8 timer i døgnet. 

Har du gjort deg andre erfaringer, finner noe uklart eller har andre innspill til denne gjennomgangen hører vi gjerne fra deg på e-post: support@infoskjermen.no Arkiv over alle blogginnlegg