Du har en kampanjekode! Registrer prøvekonto nå og spar kr 500!
English Svenska Norsk
Blogg infoskjermen.no

Vis nyheter fra Fronter eller Its Learning

Publisert 26.04.2011 av Favo
Teksten på denne sida er ikke lenger oppdatert.

De fleste skoler har et "Learning Management System" (LMS), f.eks. Fronter eller It's Learning. Via RSS-feed fra LMS-et kan du vise nyheter direkte på infoskjermene. Her er "oppskrift" på å gjøre dette fra Fronter.

Fronter.no

Det er mange skoler som bruker infoskjermen.no. De fleste skoler har et "Learning management system" (LMS). I Norge er det trolig It's Learning og Fronter som er mest utbredt. Og Moodle kanskje.

I denne artikkelen skal vi se på hvordan en kan hente nyheter fra Fronter til infoskjermen.no. Hensikten er f.eks. at alle lærere kan legge nyheter (meldinger) i et rom som heter "Infoskjermen", eller at infoskjermene hele tiden viser de siste nyhetene fra et fellesrom for skolen.

For å vise nyheter fra Fronter på infoskjermen.no må du først lage en RSS-feed fra Fronter.

I Fronter 

Du må ha administratorrettighet i Fronter for å lage RSS-feed.

Begynn med å opprette en egen InfoFronter-gruppe (legges f.eks. under manuelle grupper) som brukeren deretter kan meldes inn i. Opprett så en bruker som du kaller f.eks. for "infoskjerm_skolenavn", og samme brukernavn og passord. Kryss av for "Normal bruker", meld brukeren inn i InfoFronter-gruppa, og Lagre.

Søk så opp kontakten, og gå inn på kontaktkortet, der du finner valget "InfoFronter" langt nede. Under "Webpublisering" må du krysse av for "Tillat publisering". Deretter melder du InfoFronter-brukeren inn i de rommene du vil at det skal vises nyheter fra.

Nå vil URL-en https://fronter.com/FRONTERBYGNING/rss/get_today_rss.php?elements=19&user=INFOFRONTERBRUKERNAVN&fromdate=2010-01-01 gi en RSS med nyheter fra forsiden til brukeren. Hvis du fjerner "19" (kun tallet) vil URL-en gi en liste over andre elementer som kan tas med i RSS-en. Du kan kombinere ved å separere med komma. "19,8" vil gi nyheter + dokumenter som ligger på InfoFronter-brukerens Dagens. Dog vil alle nyhetene komme først, deretter dokumentene.

På infoskjermen.no 

Logg inn på app.infoskjermen.no. Velg "Nyheter fra RSS", og lim inn URL-en som er understreket over. Her kan du velge hvor mange av nyhetene som skal vises på infoskjermene dine. Hvis du velger at de tre siste nyhetene skal vises, og at varigheten skal være 15 sek, vil hver nyhet fra Fronter ligge ute i fem sekunder. Velg hvilke infoskjermer Fronter-nyhetene skal vises på, og Lagre.

 

Vi har dessverre ikke lykkes med å få tilgang til å lage tilsvarende oppskrift for å vise nyheter fra It's Learning eller Moodle. Kontakt oss på support@infoskjermen.no hvis du har spørsmål om denne artikkelen, eller hvis du har forslag til andre artikler.


Artikkelen er en "reprise" fra artikkel publisert 11. mars 2010.Arkiv over alle blogginnlegg