Du har en kampanjekode! Registrer prøvekonto nå og spar kr 500!
English Svenska Norsk
Blogg infoskjermen.no

Vi tester Asus Eeebox

Publisert 07.03.2011 av Favo
Teksten på denne sida er ikke lenger oppdatert.

Vi tester en Asus Eeebox 1501P til bruk med infoskjermen.no. Den er liten, rimelig, og enkel å plassere bak eller under en infoskjerm.

Asus Eeebox montert bak infoskjerm.

Rimelig og raskt på plass

Maskinen vi har testet koster kr 3599 inkl mva - du finner detaljer her. Maskinen finnes også i andre varianter og priser enn den vi har testet. Dustinhome.no leverer, og kjøpsprosessen gikk smertefritt. Vi bestilte fredag og fikk maskinen i posten torsdag uka etter.

Det meste inkludert

Eeebox-en er nok først og fremst laget for å være en stue-pc som kan kobles til tv. Den har både VGA- og HDMI-utgang, det følger med fjernkontroll og mus og tastatur. Vi skulle gjerne sett at mus og tastatur var trådløst, men dette har vi  kjøpt etterpå for kr 349 inkl mva hos Clahs Ohlson.

I pakken følger det med en holder som kan brukes til å feste maskinen til veggen bak eller under en infoskjerm. Eeebox-en tar liten plass, og kan henges bak en flatskjerms-tv hvis stativet bygger litt ut fra veggen. Det er lite eller ingenting støy fra maskinen. Maskinen har innebygget trådløst nettverkskort - det eneste du trenger å koble til er strøm.

Programvare

Eeebox-en inneholder mye forhåndsinstallert gratisprogramvare som ikke er nødvendig. Vi brukte litt tid på å avinstallere dette, og maskinen brukte også noe tid på Windowsoppdateringer, men alt gikk uten problemer. Da dette var gjort installert vi Google Chrome og Windows Security Essentials (gratis antivirus). Vi har også lagt inn LogMeIn og VNC - se artikkel om fjernstyring av pc-er her.

Godt alternativ

Asus Eeebox 1501P er et bra og rimelig alternativ å bruke sammen med infoskjermen.no. I tillegg til Eeebox-en trenger du en flat-tv (vi anbefaler full HD), kabel mellom pc og skjerm og oppheng til tv. Alt utstyret - inkludert pc og tv - trenger ikke koste mer enn kr 6500-7000 eks. mva.

 

Spørsmål eller kommentarer? Send e-post til support@infoskjermen.no!Arkiv over alle blogginnlegg