YouTube - vis dine videoklipp på infoskjerm

YouTube er verdens største nettsted for opplastning, visning og deling av videoklipp, og tjenesten har 3,7 millioner brukere bare i Norge (august 2017). Vis dine videoklipp på infoskjermer ved å lime inn adressen til YouTube-videoen du vil vise i et nytt oppslag.

Slik legger du til et YouTube-oppslag

Hvilke videoer kan vises?

Må jeg laste videoen min opp til YouTube?

Ja, videoer du vil vise må være lastet opp til YouTube. På YouTubes hjelpesider finner du hjelp til upload videos. Om du ikke ønsker at videoen skal være søkbar for andre, kan du sette video privacy settings til 'unlisted' når du laster opp videoen.

Kan jeg vise på alle skjermer?

YouTube-oppslag krever mye av de fysiske skjermene de vises på. Det kan se bra ut når du forhåndsviser på egen pc, men ikke på den fysiske skjermen som henger ute. Du bør derfor sjekke hva slags fysiske skjermer du bruker, og teste at YouTube-oppslag vises bra. Nederst i denne artikkelen finner du råd og erfaringer for ulike typer hardware som vi har testet på.

Generelle og viktige råd for at visningen skal bli bra, er at nettleser og programvare på skjermen er oppdatert, og at skjermen er koblet til bra nettverk. Det beste vil være kablet nettverk, men godt trådløst nettverk fungererer også.

Lengde, format på video og antall videooppslag på skjermen vil også ha innvirkning på kvaliteten av visningen. Å vise video over tid gir ofte utfordringer knyttet til internminnet og systemets ytelse. Ved visning av video anbefaler vi daglig restart av hardware.

Nedlasting og bufring

Visning av YouTube-oppslag krever at man hele tiden har godt nett. Hvis man har dårlig eller ingen nett kan videoen bli stående å bufre og prøve å laste inn. Vi har lagt inn timeout slik at hvis ikke videoen har startet innen 5 sekunder vil skjermen automatisk gå til neste oppslag.

Man kan oppleve litt bufring de første rundene, men blir ofte bedre og bedre utover. Derfor kan det være greit å være litt tålmodig de første rundene. Avspillingen blir ofte enda mer stabil og bedre etterhvert.

Råd og erfaringer for YouTube-oppslag på ulike typer hardware

Asus Chromebit med Infoskjermen-app

Tross liten størrelse og lav pris er Chromebit blant de vi har best erfaring med for visning av YouTube. Hvis man kjører skjerm med YouTube-oppslag over lengre tid så vil enheten etterhvert kræsje, men dette løses enkelt ved å ta omstart av enheten. Se våre forslag til utstyr du kan bruke for å lese mer om Chromebit.

Samsung SMART Signage med Tizen

Samsung med SSSP5 (Tizen 3.0) fungerer godt for visning av video. SSSP4 (Tizen 2.4) fungerer også, men krever mer av nettverket og kan bruke lenger tid på bufring. For SSSP5 har videoer i våre tester fortsatt avspilling også når nettet er borte. Det er ikke tilfellet på SSSP4. På noen enheter er det nødvendig å oppdatere firmware; kontakt oss hvis du har problemer med visning, så vil vi veilede deg for oppdatering. Se våre forslag til utstyr du kan bruke for å lese mer om skjermene fra Samsung.

Samsung SMART Signage med innebygget player (før Tizen)

Samsung med innebygget player, før Tizen, støttes ikke for visning av YouTube-oppslag. Dette gjelder skjermer som har SSSP1, SSSP2 og SSSP3. Om du ønsker å vise YouTube-oppslag på denne typen skjermer, anbefaler vi å koble til Asus Chromebit med Infoskjermen-app.

Philips med Android (Q-serien, D-serien og P-serien)

Tester vi har gjort, viser at skjermene fungerer godt når de settes opp til å bruke den innebygde nettleseren. Vi har ikke samme fortløpende tester eller mulighet for oppfølging av denne type skjermer som vi har på Samsung SMART Signage med Tizen.

PC eller Mac med nettleser

PC eller Mac med nettleser fungerer veldig godt i våre tester, men krever daglig omstart. Best erfaringer har vi med å bruke Google Chrome, og uansett nettlesertype at denne er oppdatert versjon. Sjekk gjerne også at nettleseren på maskinen som viser infoskjermer er satt opp til å bruke HTLM5-visning av YouTube.