Kalender

Hva skjer i dag? Ledig på møterommet? Hva er det til middag? Noen som fyller år? Mulighetene er mange, og det beste er at det oppdateres automatisk.

Henter automatisk fra Google, Outlook, iCloud og mange flere

Infoskjermene henter "hva som skjer" automatisk. Det eneste som kreves er at kalenderen er tilgjengelig som abonnementskalender i ics-format, noe som er hyllevare fra Google, Outlook, iCloud og mange flere. Hendelser som er passert forsvinner automatisk fra skjermene, og nye hentes inn fortløpende.

Kalenderen du skal vise på infoskjermene må være tilgjengelig på internett, enten med åpen eller skjult adresse (URL). Kalenderen må ikke være beskyttet med brukernavn og passord.

Nederst på denne sida finner du tips om hvordan du finner ics-adressen hos Google, Outlook (Office 365) og iCloud. Adressen til kalenderen limer du inn i feltet "Adresse til kalender" når du oppretter oppslaget.

Vis flere kalendere i samme oppslaget

Har du én kalender for hvert møterom? Du kan flette flere kalendere inn i samme kalenderoppslaget, og på den måten lage en flott oversikt over hva som skjer.

Hvis du ønsker å vise flere kalendere i samme oppslaget velger du "Flett kalendere" og limer inn flere kalenderadresser. Du kan også gi hver kalender farge og en merkelapp, slik at det er lett å se hvilken kalender en hendelse kommer fra.

Møteoversikt, meny og gratulasjoner

Kalenderoppslag kan være så mangt; du kan velge ulike kalendervisninger, og i tillegg kan du tilpasse disse til ditt bruk. Nedenfor finner du noen tips om hva du kan bruke kalenderoppslag til.

Flere visningsvalg

Normalt er disse valgene skjult, men du finner dem enkelt ved å klikke "flere visningsvalg" når du oppretter eller redigerer kalenderoppslag.

Slik finner du ics-adressen

Nedenfor er veiledning for noen vanlige kalendersystemer. Oppsett kan være ulikt i installasjoner; kontakt din systemansvarlige hvis du ikke finner valgene som er beskrevet.

Google

• Åpne Google-kontoen din i en nettleser og gå til kalenderen.
  • Velg "Innstillinger for kalenderen" for kalenderen du ønsker å dele
  • Kopier adressen som ligger bak det grønne [ical]-ikonet for privat adresse

Outlook (Office 365)

• Åpne Office365-kontoen din i en nettleser og gå til kalenderen.
  • Høyreklikk på kalenderen du ønsker å dele og velg "Delingstillatelser".
  • I feltet "Send en delingsinvitasjon per e-post" fyller du inn en ekstern e-postadresse til deg selv, f.eks. Gmail eller iCloud. Velg at du skal kunne se alle detaljer, og klikk "Del"
  • Når du mottar mailen med invitasjonen står det nederst "Har du problemer med å vise kalenderen? Prøv å legge til en Internett-kalender, og bruk denne nettadressen." Kopier adressen som er lenket til i denne teksten.

iCloud

• Åpne iCloud-kontoen din i en nettleser og gå til kalenderen.
  • Klikk på delings-ikon til høyre for navnet på kalenderen du vil vise
  • Kryss av på "Ekstern kalender" hvis dette ikke allerede er avkrysset
  • Kopiér adressen ved å trykke "Kopier link"