Bruk av Chromebox og Chromebit

Chromeenhetene som gir nytt liv til gamle skjermer

Har du en gammel skjerm eller tv som ikke brukes? Du kan bruke den til infoskjerm! Eller har du en gammel infoskjerm som trenger fornyelse? Chromebox og Chromebit er rimelige og enkle løsninger for å blåse nytt liv i gamle skjermer! Det er både økonomisk og miljøvennlig!

Velg mellom Chromebox eller Chromebit

Er det stor sett nyheter, tekst og informasjon du vil vise, eller ønsker du å vise mye bilder og YouTube-videoer? Chromebit er liten og rimelig, men har noe lavere kapasitet enn Chromebox, - ellers er bruken av dem stort sett lik. Hvis du planlegger å bruke YouTube-oppslag på skjermen anbefaler vi Chromebox for best mulig stabilitet.

Du kan kjøpe både Chromebox og Chromebit fra Assist.

Automatisk oppstart og daglig omstart med Infoskjermen Player

Installasjon av Infoskjermen Player gjør at chromeenheter automatisk starter visning av infoskjermen i fullskjerm når de slås på, og at de automatisk har daglig omstart.

Alternativet er å manuelt logge inn og åpne nettleseren i fullskjerm hver gang chomeenheten startes.

For å bruke Infoskjermen Player med automatisk oppstart og daglig omstart må chromeenheten ha lisens fra Google og være del av et såkalt Chrome device management.

Vi har satt opp et system for kjøp av lisenser fra Google, slik at du slipper dette. Vi håndterer innkjøp av lisensene og sender faktura på samme måte som for abonnement. Prisen pr enhet er kr 250 eks. mva. pr år. Abonnementet er løpende - må sies opp om du ønsker å avslutte. Innbetalte beløp refunderes ikke om lisensen avsluttes.

Du kan også administrere chromeenheter og lisenser selv - se lenger nede på denne siden.

Installére Chromebox eller Chromebit

Denne veiledningen er for deg som bruker Chromebox eller Chromebit og ønsker automatisk oppstart og daglig omstart av enheten, og ønsker å bruke vårt system for lisenser fra Google.

Følg punktene nedenfor, så er du i gang på få minutter! :smiley:

Du må logge inn og bestille lisens for å få opplysninger du trenger i de neste punktene. Bestilling er kun mulig for betalende kunder, ikke prøvekontoer.

Thats it! Infoskjermen Player er nå installert, og skjermen er klar til bruk. Test gjerne å slå av og på, for å se at den starter automatisk slik den skal.

Hvis du senere ønsker å avslutte, trykker du "Avslutt lisens" i listen over lisenser som er kjøpt. Vi vil da avslutte lisensen og melde enheten ut av vårt Chrome device management. Enheten vil etter omstart stanse visningen av infoskjermen, og du kan slette innholdet på enheten for å kunne bruke den til andre formål. Innbetalte beløp refunderes ikke om lisensen avsluttes.

Snarveier i Infoskjermen Player

Når visningen har startet kan du bruke disse snarveiene:

Hvis du vil: Bruk eget Chrome device management

Chrome device management er et nettbasert verktøy hos Google for å administrere og overvåke chromeenheter. På Googles nettsider finner du veiledning og mer informasjon om Chrome device management.

Om du allerede har, eller ønsker å sette opp, eget Chrome device management og bruke på infoskjermer er det fullt mulig. I så fall kan du selv sette opp regler for chromeenhetene, og installere Infoskjermen Player via administrasjonssidene. Priser og mer informasjon om kjøp av lisenser får du hos en av Googles forhandlere av lisenser.