Installasjon på chromeenheter - uten lisens

Feil ved installasjon uten lisens

Etter oppgradering til Chrome 70 er det en feil hos Google som gjør at det ikke er mulig å installere uten lisens. Etter installasjon er fullført går enheten til innloggingsside i stedet for å starte Infoskjermen Player.

Feilen er meldt til Google, og vi venter på svar. Vi beklager problemene!
Ta kontakt hvis du ønsker at vi skal oppdatere deg når det er noe nytt i saken.

Oppdatert fredag 2. november 2018

Installasjon på chromeenheter - uten lisens

Denne veiledningen er for deg som bruker eldre chromeenheter som ikke trenger lisens.

Hvis du har en nyere chromeenhet må du ha lisens, og må følge denne veiledningen. Du vil ikke komme videre på punktet nedenfor om å trykke CTRL + ALT + K hvis du forsøker å installere uten lisens på en chromeenhet som Google krever lisens for.

Bruker du en eldre chromeenhet, følg punktene nedenfor, så er du i gang på få minutter! :smiley:

Grunnleggende innstillinger og innlogging

Når du starter chromeenheten ledes du inn i en veiviser. Følg punktene nedenfor steg for steg, så er du i gang.

Hvis chromeenheten har vært logget inn på tidligere må den tilbakestilles til fabrikkinnstillinger før du går videre. Se veiledning for å tilbakestille lenger nede på denne siden.

Installere Infoskjermen player-app

Tips! Åpne insk.no/chrome på chromeenheten, så kan du lese resten av denne veiledningen der, og enkelt kopiere og lime inn app-ID-en og adresser til chrome-innstillinger.

Registrere skjermkode

Skjermkoden er 5-6 bokstaver og tall i slutten av skjermadressen. Du finner dette i listen over dine skjermer.

Eksempel: URLhttps://app.infoskjermen.no/ABC123

Det er kun koden du skal legge inn i feltet skjermkode, altså "ABC123" i eksempelet.

Ta-da! Chromeenheten er ferdig installert, og er klar til bruk! :tada: :smiley:

Tips for endringer og vedlikehold

Snarveier i Infoskjermen Player

Når visningen har startet kan du bruke disse snarveiene:

Gå til Chrome OS

Når enheten er installert med Infoskjermen player-appen går den automatisk til visning av Infoskjermen, og er låst i såkalt kioskmodus. For å komme ut av player-appen og gå til Chrome OS gjør du slik:

Bytte trådløst nettverk

Stående skjerm

Avinstallere Infoskjermen player-appen

Bytte hvilken skjerm som vises

Nullstille til fabrikkinnstillinger

Følg punktene nedenfor hvis du ønsker å nullstille chromeenheten for å begynne på nytt eller bruke til noe annet.